BURSA'DA 'MACERA' BAŞLADI

Osmangazi Belediyesi'nin 50 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği, içerisinde 19 farklı oyun etabının yer aldığı adrenalin park, çocuk oyun grupları, yürüyüş yolları ile 34 farklı türden 233 bin çiçeğin bir arada olduğu 'Macera Bursa', Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katıldığı törenle hizmete açıldı.

Şehirlerin nefes alabileceği yeşil alan anlayışına farklı bir bakış açısı sunmasının yanı sıra Bursa’da adrenalin ve macera tutkunların yeni adresi olan Macera Bursa, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın 16 vizyon projesinden biri olarak şehrin yeni cazibe merkezi oldu.

Yeşil, Eğlence ve Adrenalin Bir Arada

Modern şehirciliğin en güzel örneklerinin olduğu Hamitler Mahallesi’nde kente yeni bir soluk kazandıracak olan Macera Bursa, spor ve eğlencenin buluştuğu ‘Zipline, Kızak Sistemi ve Macera Parkı’ ile 3 bölümden oluşuyor. Macera ve adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezi olan; merkez kule, zipcoaster, zipline, serbest düşüş, tırmanma duvarı, macera ip parkuru, oryantiring, 19 etaplı ip parkuru, fitness alanı, kır kahvesi' gibi ekstrem dolu aktiviteler bu bölümlerde yer alıyor.

 

Bursa manzarasını izleme fırsatı sunan seyir terasıyla günün her saati ziyaretçilerine farklı bir heyecan yaşatacak olan Macera Bursa’da, içerisinde 34 farklı türden 233 bin çiçeğin bulunduğu devasa bir çiçek bahçesi bulunuyor. Bursa’nın simge yapılarından Irgandı Köprüsü ve Somuncu Baba Fırını ile Hacivat-Karagöz, Zürafa, Sincap, Kuğu, müzik enstrümanları gibi 20 farklı figürün bulunduğu 6 bin metrekarelik tematik park, ziyaretçilerine şehrin stresinden uzak, rahat nefes alacakları huzurlu bir ortam sunuyor.

Dündar: “Bursa’yı Yine Farklı Bir Eser İle Buluşturuyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilklerin belediyesi olarak Bursa’yı yine farklı bir proje ile buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Göreve geldikleri ilk günden itibaren, ‘Daha Modern ve Daha Yaşanabilir Bir Osmangazi’ için çalıştıklarının altını çizen Başkan Dündar, “Tarihi mirastan çevreye, spordan sağlığa, eğitimden ulaşıma, kentsel dönüşümden kültür ve sanata kadar, Bursa’ya değer katan pek çok hizmete imza attık.