Bursa'dan Hindistan'a 400'den Fazla Firma Ticaret Yapıyor

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Hindistan İstanbul Başkonsolosu Sudhi Choudhary'ı ağırladı. Başkonsolos Choudhary, Hindistan ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin her geçen dönem güçlendiğini söyledi

Bursa’dan Hindistan’a 400’den Fazla Firma Ticaret Yapıyor

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Hindistan İstanbul Başkonsolosu Sudhi Choudhary’ı ağırladı. Başkonsolos Choudhary, Hindistan ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin her geçen dönem güçlendiğini söyledi.

 

Bursa iş dünyasının küresel işbirlikleri kurması için çalışmalarını sürdüren BTSO, Hindistan İstanbul Başkonsolosu Sudhi Choudhary ve Konsolos Vekili Sushant Suraj’ı ağırladı. BTSO Ana Hizmet Binası’ndaki ziyarette, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Muhsin Koçaslan ve Haşim Kılıç ile BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt heyete eşlik etti.

 

“HİNDİSTAN İLE TİCARET ÖNEMLİ”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Hindistan ile Bursa arasındaki ekonomik işbirliği köprüsünün güçlü bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Hindistan ile ticaret yapan Bursalı firma sayısının 400’ün üzerinde olduğunun altını çizen Koçaslan, Bursa ile Hindistan arasındaki ticaret hacminin daha fazla gelişebileceğinin vurguladı. Koçaslan, “Oda olarak üyelerimizin dünyaya açılmasında ve küresel arenada güçlü konuma ulaşmaları için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu ziyaretler de iki ülke arasındaki ilişkilerin artmasına katkı sağlıyor.” dedi.

 

BURSA HİNDİSTAN İHRACATI ARTTI

BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt, Türkiye ve Hindistan arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. 2021’de pandemi sebebiyle ülke ekonomilerinde daralmaların olduğunu ifade eden Şenyurt, “Pandemiye rağmen Bursa’dan Hindistan’a gerçekleştirilen ihracatın, bir önceki yıla kıyasla %62 oranında artarak 86,4 milyon dolar olarak gerçekleşmesi önemli. Bu artışın önümüzdeki dönem de artmasını diliyorum” dedi.

 

“BİRBİRİMİZDEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR”

Hindistan İstanbul Başkonsolosu Sudhi Choudhary, Türkiye ile Hindistan’ın ticaret hacminin her geçen dönem güçlendiğini söyledi. Hint Firmaların Türkiye’deki yatırımlarını artırdığını kaydeden Choudhary, “Hindistan’da Türk yatırımcıların mevcudiyeti ve sağladığı istihdam bizler için çok önemli. Özellikle Türk firmaları inşaat, raylı sistemler gibi alanlarda faaliyetlerini ülkemizde sürdürüyor. Türkiye ve Hindistan’ın birbirinden öğrenebileceği çok fazla şey var. Hindistan popülasyonu ve genç nüfusu ile oldukça büyük bir Pazar. Coğrafi konumundan dolayı diğer ülkelere ticarette bir geçiş noktası da diyebiliriz. En büyük girişimcilik ve unicorn yatırımları merkezi olarak anılan ülkemizin Türk girişimciler için de düşünülebilir olduğunu ön görüyorum.” ifadelerini kullandı.

 

23 HİNDİSTANLI FİRMA HOMETEX’E KATILDI

Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan HOMETEX Ev Tekstili Fuarı’nda Hindistanlı firmaların oldukça iyi iş birliği imkanları bulduğunu ifade eden Başkonsolos Choundhary, “Önümüzdeki dönemde fuarlarda, Hindistan firmaları daha geniş katılımla yerlerini alacak. Yeni iş birlikleri için HOMETEX gibi fuarlar çok önemli. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürler. İşbirliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.