Bursada Ramazan bayramında yollar ve trafik

Bursa Emniyet Müdürlüğü, bayram tatili boyunca trafikte yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için önlemler aldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle bayramın birinci günü ve sonrasında trafiğin yoğunlaşması nedeniyle kritik bölgelerde denetimler yapacak. Bu bölgeler arasında çevre yolu, Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinin giriş ve çıkışları, Mudanya Caddesi ve İstanbul Caddesi gibi ana arterler yer alıyor.

Bursa'da, bayram tatili süresince ulaşım için toplu taşıma araçları da hizmet verecek. Kentteki otobüs ve minibüs hatları bayram süresince normal tarifeleriyle hizmet verirken, tramvay ve Bursaray seferleri de artırılacak.

Bayram tatili süresince kentte trafik sıkışıklığına karşı yapılan önlemlere rağmen, yine de araç kullanacak sürücülerin dikkatli ve sabırlı olmaları önem taşıyor. Sürücülerin özellikle yüksek hız ve ani şerit değiştirmelerinden kaçınmaları, emniyet şeritlerinin kullanılması, alkollü araç kullanımından kaçınılması ve trafik işaret ve levhalarına uyulması gerekiyor.

Bursa'da bayram tatili süresince oluşabilecek trafik sıkışıklıklarına karşı, alternatif güzergahlar kullanılması da öneriliyor. Sürücülerin, trafik yoğunluğu olan bölgelerde mümkün olduğunca alternatif yolları kullanarak trafik sıkışıklığına katkıda bulunmamaları önemli bir husus.

Tüm bunların yanı sıra, Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bayram tatilinde trafik kazalarının artmasını engellemek için sürücülerin trafik kurallarına uygun davranmaları gerektiğinin altını çiziyor. Bursa'da trafik güvenliği için her türlü önlemin alınması ve sürücülerin bilinçli davranması, sağlıklı bir bayram tatili geçirmek açısından son derece önemli.