EĞİTİM GÜCÜ SEN BURSA BULUŞMASI

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (EĞİTİMGÜCÜSEN):  Eğitim çalışanlarının sahada yaşadığı sorunlarının çözümünde bilimsel ve hukuki düzlemde çalışmalarına devam etmektedir. Eğitim çalışanlarının taleplerini resmi makamlara iletmesiyle dikkatleri üzerine çeken Eğitim Gücü Sen bağımsız sendikacılık anlayışının ülkemizdeki gerçek temsilcisidir.

Eğitim çalışanları ve üyelerinin iyi veya kötü her gününde yanında olmayı gaye edinen sendika; sahayı yakından tanımaya da devam ediyor. Bu kapsamda Genel Başkan Oğuz Özat, Genel Sekreter Sinem Akşemsettinoğlu, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Akdağ, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İ.Halil Topallar ve Dış İlişkiler ve Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Yavuz 13.09.2022 tarihinde Bursa ziyareti gerçekleştirdi.

Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri beraberinde Bursa İl Temsilcisi Bilal Bedir, İl Hukuk Sekreteri Kübra Uludoğan ve Kestel İlçe Temsilcisi Bilal Demir Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ü makamında ziyaret ederek eğitim, eğitim çalışanlarının görüş ve talepleri ile yaşanan sorunlara ilişkin çözüm odaklı görüş alışverişinde bulundu. 

Merkez yönetim kurulu ve beraberindekiler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinin ardından yetkili sendika konumunda olduğu Osmangazi Rehberlik Araştırma Merkezi’nde görevli eğitim çalışanları ve üyeleriyle buluşarak, üyelerinin sendikadan beklentileri ve sendikal çalışmalar üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler.

29 Mart 1868 tarihinde, Bursa Valisi İzzet Paşa tarafından, yoksul ve kimsesiz çocukları korumak ve onlara meslek öğretmek amacıyla ıslahhane olarak açılarak, ilk açıldığında marangozluk, terzilik ve kunduracılık alanlarında eğitim verilmiş Bursa’nın en köklü meslek lisesi, bugünkü adıyla Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Erkan Tokdil, Müdür Yardımcısı Yasemin Filiz ve Okul Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmeni Esma Turgut'un misafiri oldular.

Resmi ziyaretlerinin ardından Genel Başkan ve heyeti İl/ilçe yönetimleriyle birlikte üyelerle yemek organizasyonunda buluştular. “Sahanın nabzını tutmak ancak sahanın içinde olmakla mümkün olur,” bakış açısıyla tek tek üyelerinin taleplerini ve yaşanılan sorunları dinleyen yöneticiler bir sonraki buluşmaya dek esenlik dileyerek Ankara’ya döndüler.