Emeklilere yönelik bayram ikramiyesinde yeni düzenlemeler

Kurban Bayramı öncesinde emeklilere yönelik bayram ikramiyesinde yeni düzenlemeler yapılması bekleniyor,  Ramazan Bayramı öncesinde yüzde 82 artışla 2 bin TL seviyesine çıkan bayram ikramiyesinin, bu sefer Kurban Bayramı için yeniden artırılması planlanıyor. Sabah gazetesinin haberine göre, önceki dönemde 1100 TL olarak uygulanan bayram ikramiyesi yüzde 82 artışla 2 bin TL'ye yükseltildi. Emekli maaşları ve bayram ikramiyesi ödemelerinin, 28 Haziran'dan önce hesaplarda olması bekleniyor.

Bu gelişmeyle birlikte, Mart ayında emeklilik başvurusunu yapmış ancak henüz işlemleri tamamlanmamış olan EYT'liler de Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyesine hak kazandıklarından, maaşlarının bağlanmasıyla birlikte bu ödemeleri hesaplarında görecekler. Kurban Bayramı öncesi emekli ikramiyesinin 2 bin 500-3 bin TL bandına yükselmesi öngörülüyor.

Ayrıca, kamu işçilerine verilen yüzde 45 zam ve en düşük emekli maaşının net 22 bin TL'ye yükselmesi, emekliler için referans bir değer olacak. Temmuz ayında ise emekliler için kademeli zam formülü üzerinde çalışmalar yapılmaktadır.