İLKOKULA BAŞLAYAN ÇOCUKLARDA ORYANTASYON SÜRECİ

Değerli Velilerimiz;

Hepimiz biliyoruz ki, çocuklarımızın okula başladığı ilk günlerde yaşadıkları, onun ileriki yaşantısı için büyük önem taşır. Bu süreçte atılan adımlar doğru olmazsa çocukta boşluk, korku, kaygı, tedirginlik oluşabilir. Çocuğumuzun okula  adaptasyonu için oryantasyon çalışmaları evde ve okulda  eş zamanlı gitmesi açısından oldukça önemlidir.

Oryantasyon, rehberlik etme, yönlendirme anlamı taşımaktadır. Okulda oryantasyon çocuğun yeni ortamını tanıması, alışması, kabullenmesi için yapılacak çalışmaları içerir.

Evde de siz değerli velilerimize oryantasyon sürecini verimli geçirebilmek adına bir takım görevler düşmekte.

 

Anne ve baba oryantasyon sürecinde sabırlı, sakin, kararlı, birbirleriyle ve öğretmenle işbirliği içinde olmalıdır.

Oryantasyon sürecine çocuklar farklı tepkiler gösterebilirler. Bazı çocuklar ilk haftayı ağlayarak geçirip sonrasında uyum sağlayabilir. Bazıları ise ilk hafta çok uyum sağlamış gibi görünüp kuralları görmeye başladıkça sonrasında ağlamaya başlayıp okula gelmeyi reddedebilirler. Bunların hepsi normaldir ve alışma sürecinin bir parçasıdır. Anne babalar bu durumlarda endişelenmemeli ve öğretmenle işbirliği halinde hareket etmelidir. Böylece oryantasyon süreci daha da kolaylaşacaktır.

Bil-Fen ailesi olarak Rehber öğretmenlerimiz, Okul Koordinatörümüz , Sınıf Öğretmenlerimiz ile bu süreçte her zaman yanınızda olduğumuzu belirtmek isteriz.

Geleceğimizin en büyük umudu olan çocuklarımızla hayallerimizin de ötesinde güzel bir yıl geçirmeyi diliyoruz.

Ernur Coşkun