Kayra Yemek Sportif Faaliyetlerde Gençlerin Yanında…

Kurulduğu ilk günden bu yana birçok konuda sosyal sorumluluk projeleri yürüten Kayra Yemek; başta eğitim olmak üzere, çevre, sanat, sağlık gibi konularda özel projeler gerçekleştiriyor.

Toplumdan aldığını topluma aktarma misyonuyla hareket ettiklerini belirten Kayra Yemek Genel Müdürü Tayfun Kurdal; “ 25 yılı aşkın süredir farklı alanlarda sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyor ve uyguluyoruz. Toplumsal ihtiyaçları karşılamak üzere bugüne kadar yüzlerce farklı projeye imza attık. Aslında çok uzun zamandır planlarımız arasında olan sportif faaliyetlerle ilgili projenin Şehit Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Ortaokulu gençleri ile hayat bulacağı için heyecanlıyız. Okul Müdürü Sayın Gülnur Kaya ile imzaladığımız protokol ile projemiz resmen başlamış oldu. “dedi.

Sporun gençlerin bedensel gelişimine katkı sağlamasının yanında; irade, akıl, zekâ, duygu, oto kontrol, kişinin ahlaki olgunluk düzeyine olumlu etkiler sağladığına inançlarının yüksek olduğunu aktaran Kurdal; “Toplumdaki her birey gibi sporcuların da uymak zorunda oldukları ahlak kuralları var. Bu kurallar, kazandığında ve kaybettiğinde rakibi tebrik edebilme, sporun bir oyun olduğu, kazanma ve kaybetmenin ikinci planda yer aldığı bilincine sahip olma, oyun içerisinde dürüstlükten ayrılmama ve ona göre davranma şeklinde gençlere katkı sağlıyor. Bunun yanında projemizin şekillenmesinde diğer bir çıkış noktamızda çocukların internette uzun boş vakitler geçirmeleri ve kötü alışkanlıklar ile olumsuz etkilenmelerini istemiyor olmamızdır. Startını verdiğimiz projemizin gençlerimizin gelişimine her anlamda önemli katkılar sağlayacağına inancımız sonsuz.” diye ekledi.