KOLAY BRONZLAŞMAK İÇİN EVDE YAPABİLECEĞİN YAĞ ÖNERİSİ

KOLAY BRONZLAŞMAK İÇİN EVDE YAPABİLECEĞİN YAĞ ÖNERİSİ

Havalar ısınmaya başladığında deniz,kum,güneş üçlemesi gibi sağlıklı bronzlaşmak da geliyor akıllara. Bronz bir ten yaz aylarında en çekici gelen fikir olsa gerek. Gerekli önlemleri alıp dikkat etmen gereken noktaları göz aldı etmediğinde elbette bronzlaşmak güzel sonuçlar verebilir. Aksi taktirde ciltte yankılar ve istenmeyen lekeler oluşabilir.

CİLT NASIL BRONZLAŞIR

Fazla güneş ışığına maruz kaldığında cildin kendini korumak için melanin üretmeye başlar. Melanin cildin daha koyu görünmesini sağlayarak bronzlaştırır. İnsan vücudunda üç saat melanin üretecek kaynağı bulunuyor. Güneşlenmek ve bronzlaşmak için süreyi bununla sınırlı tutmak gerekir. Sabahtan akşama kadar güneşlenmek doğru değildir.

Bronzlaşmak her ne kadar çekici olsa da cilt sağlığına dikkat etmek için bazı detaylara dikkat etmelisin.

GÜNEŞİN TADINI ÇIKARABİLMEK İÇİN ÖNERİLER

Bronzlaşma saati: Daha öncelerden de mutlaka bildiğin gibi sabah 11 ile öğlen 3 arası güneş ışınlarının en güçlü olduğu saatlerdir. Güvenli bir şekilde bronzlaşmak için bu saat diliminin dışında bir saat dilimi tercih etmelisin.

Koruyucu krem:  Mutlaka en az 30 faktörlük  koruyucu kremi bronzlaşmak için kullanacağın yağdan 15 dakika kadar önce vücuduna sürmelisin. Böylelikle oluşacak yanık ve ciltte lekelenme problemlerine karşı önlem almış aynı zamanda yağ desteği ile de sağlıklı bronzlaşmış olursun.

Güneş sonrası cilt bakımı: Güneşlenmeden sonra duş alıp yağlardan arındırdıydın vücudunu mutlaka vücut kremi ile beslemelisin. Böylelikle cilt derisi kurumayacak, soyulmacak ve dökülme olmayacaktır. Cildi nemli tutmak önemli.

 

“Denizin ve güneşin tadını çıkarırken uzun süre ıslak mayo ile kalmanın mantar ve maya ile enfeksiyonlara sebep olabileceğini unutma”

EVDE KOLAYCAYAPABİLECEĞİN BRONZLAŞTIRICI YAĞ ÖNERİSİ

Ucu spreyli boş bir şişeye

* yarım çay bardağı kadar saf zeytinyağı

* on damla lavanta yağı

* on damla portakal yağı

* on damla limon yağı

* beş damla kekik yağı

* on damla avakado yağı

* beş damla Sandal ağacı yağı

* on damla havuç yağı

* on damla Gül yağı

Karıştırıp en az 30 faktörlü kremi daha önceden sürdüğün cildine güneşlenmeden önce sürebilirsin. Hem kokusu cezbedici hem de cildi beslerken aynı zamanda sağlıklı bronzlaşmanın sağlayacak bir karışım.

Haber: Ernur COŞKUN