Mudanyada Sel

Bursa’nın Mudanya ilçesinde şiddetli yağış sonrası oluşan sel hayatı adeta felç ederken, Valilik ve Büyükşehir ve AFAD ekipleri tarafından yaşamın normale döndürülmesi için ilçede adeta seferberlik başlatıldı.

Gün içinde başlayan sağanak yağmur sonrası Mudanya'da yine sel felaketi yaşanıyor.   Yağış sonrasın cadde ve sokaklar göle döndü. 

ÇALIŞMALAR SABAHA KADAR SÜRECEK

Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mudanya’da yağıştan etkilenen mahallelerde incelemelerde bulundu. Selin yaralarının sarılması yönünde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Canbolat, yoğun ve etkili yağış sonrası iş yerlerinde, evlerde hasarlar ve su baskınları oluştuğunu söyledi. Taşan yağmur suları nedeniyle sokakların bazılarının kapandığını belirten Canbolat, “Şuna şükrediyoruz ki herhangi bir can kaybımız yok. İlk dakikadan itibaren de valilik olarak, AFAD olarak, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve diğer ekiplerimizin tamamı ilçe kaymakamımız olaya müdahil konumdayız. Ekiplerimizle seferber olduk. Hasar tespit ve temizlik çalışmalarına başlandı. Sabaha kadar çalışıp sokaklarda sel görüntüsünü ortadan kaldıracağız” dedi.