Okulların kapanmasının hemen ardından yaz okulları başladı.

Okulların kapanmasının hemen ardından yaz okulları başladı. Bir çok ailenin tercih ettiği yaz okullarının önemini Çekirge Bil-Fen Okulları İlkokul ve ortaokul koordinatörü Ernur COŞKUN ile konuştuk

Okulların kapanmasının hemen ardından yaz okulları başladı. Bir çok ailenin tercih ettiği yaz okullarının önemini Çekirge Bil-Fen Okulları İlkokul ve ortaokul koordinatörü Ernur COŞKUN ile konuştuk

Tatilin hem dinlenme hem de verimli geçirilebilmesi için yaz okullarının önemi büyük. Pandemi süresi boyunca evde zaman geçirmek zorunda kalan çocuklar bu yıl okula aktif olarak devam edebildiler. Pandemi sürecinde çocuklar evde online eğitim alırken , eğitimin yüzyüze ne kadar verimli olduğu gün yüzüne çıkmış oldu. Nihayet bu yıl aktif olarak devam eden eğitim öğretim yılını tamamladıktan sonra aileler ,çocuklarının gerek eğitim gerek sosyalliklerinin yaz okulu ile  devam etmesini doğru buluyorlar.

Çocukların hem eğlenmeleri hem de farklı aktivitelerle eğitilmelerini sağlayan yaz okulları bu noktada ailelere destek veriyor.

Uzmanlar yaz okullarının amacını , sadece eğlenmek güzel vakit geçirmek olarak değil ; çocukların duygusal , sosyal ve beceri gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunu  söylüyor.


 

 Yaz okuluna giden öğrenciler ;

*akranlarıyla birlikte vakit geçirerek birbirlerine destek olur ve arkadaşlık kavramını öğrenirler.

*okulda geliştirilen becerileriyle sormluluk duygusu kazanır ve özgüvenleri yükselir.

*çocukların paylaşımcı,maceracı ve araştırmacı yönleri ortaya çıkar.

*spor aktiviteleriyle desteklenen yetenekleri gelişir,daha sağlıklı bünyeye sahip olurlar

* ayrıca yaz okulu programları çocukların liderlik, özgüven ve yeteneklerini ortaya çıkarabilmek , onların kendilerini tanımalarına imkan vermek ve geliştirebilmek için hazırlanmıştır.

Yaz okuluna giden çocukların

Başkalarına saygı duymak , kendine saygı duymak , hoşgörülü olmak, kendini tanımak ve kişiliklerini bulmak gibi kişiliklerine büyük katkıları vardır.

Ernur Coşkun: Çekirge Bil-Fen Okulları İlkokul ortaokul koordinatörü