TEKSTİLİN KALBİ BURSA, BURSA'nın KALBİ YARBAŞI TEKSTİL

Tekstilin başkenti Bursa'da Türkiye'nin hemen hemen tüm okullarına özel öğrenci kıyafetleri üreten Yarbaşı Tekstil, Okulların kurumsal kimliği doğrultusunda ihtiyaçları olan tüm okul kıyafetlerini birinci sınıf ve sağlık onaylı kumaşlardan üretiyor. Yeni eğitim öğretim dönemi başlarken bizde aklımızdaki soruları Yarbaşı Tekstilin kapılarını çalarak sorduk.

“TEKSTİLİN KALBİ BURSA, BURSA’nın KALBİ YARBAŞI TEKSTİL”

YARBAŞI TEKSTİL yönetim kurulu başkanı Sn. Muhammed Emin YARBAŞI ile Bursa’nın tekstil üretimi hakkında yaptığımız röportajda önemli konulara değindik. 
Tekstilde Türkiyenin kalbi olan Bursanın son yıllardaki yerini ve önemini kendisine sorduğumuz görüşmede bizlere kapılarını açan Yarbaşı tekstil yönetim kurulu başkanı Sn. YARBAŞI’na yönelttiğimiz sorulardan birisi ise Bursa’nın dünyadaki ve Türkiyedeki üretim hacmi oldu. 
Bursa’nın uzun yıllardır üretimde dünyaya ve ülkemize öncülük ettiğini belirten Yarbaşı, kendilerinin okul kıyaferleri alanında üretim yaptıklarını ve Türkiyenin birçok ilindeki özel eğitim kurumlarıyla çalıştıklarını iletti. Anaokul grubundan lise grubuna kadar tüm kademelerde üniforma üretiminde bulundukları, özellikle grafikerlerine yeni ve modern çizimler tasarlattıklarına değinen Muhammed Emin Bey, 150’ye yakın çalışanlarıyla günlük 1.500 öğrenciye yakın üniforma üretim kapasitesine sahip olduklarını belirtti. Kumaş kalitesinin çocuklarımızın, yani geleceğimizin sağlığı için büyük önem arz ettiğini söyleyerek, özellikle okul yöneticilerinin kumaştaki pamuk ve likra oranlarına fazlasıyla dikkat etmelerine dikkat çekti. SINAV Kolejleri, BİL-FEN Okulları, Doğa Kolejleri, Teknokent Kolejleri, Amerikan Kültür Kolejleri gibi birçok okula üretim yaptıklarını kaydeden Sn. YARBAŞI, tekstil camiasındaki tüm üreticilere selamlarını ileterek, mutlu ve sağlıklı günler diledi. 

Mustafa Kemal DAŞCI - BURSA GÜNDEM ÖZEL HABER