Uludağ Üniversitesinde yüz yüze eğitim 1 ekim 2021'de başlayacak

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz twitter hesabından eğitim-öğretimle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz:

"YÖK tarafından aksi bir karar alınmadığı takdirde, üniversitemizde 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı 1 Ekim 2021 tarihinde yüz yüze olarak başlayacaktır."

“COVID-19 pandemisinin yaklaşık olarak 18 ayını geride bıraktık. Geçen süre içinde hastalıktan korunmak için etkili ve güvenli aşılar geliştirildi ve aşılanmaya başladık. Pandeminin bitmesi ve günlük normal yaşantımıza dönmek için maske kullanmak, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine uymak, kalabalık ortamlardan kaçınmak ve mutlaka aşılanmak gerekiyor. Ülkemizde bu amaçla kullanılan Sinavoc (inaktif aşı) ve Biontech (mRNA aşısı) gibi aşılar etkililik ve güvenlik açısından Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmıştır. Bu aşılarda çip yoktur, kısırlık yapmaz ve kendi DNA’mıza girmezler. Aşılar bizleri ağır hastalıktan korur ve enfeksiyona yakalansak bile hafif geçirmemizi sağlar. Ayrıca virüsü başkalarına bulaştırmamızı da büyük ölçüde engeller. Günümüzde COVID-19 nedeni ile hastanede ya da yoğun bakım ünitelerinde yatmakta olan hastaların hemen hemen tamamına yakın bir kısmını aşı olmayanlar ya da tek doz aşı olanlar oluşturmaktadır. Günlük normal yaşantımıza dönmek ve yüz yüze eğitim için 2. doz aşınızı yaptırın. Aşı yaptırmak sadece bireysel değil aynı zaman toplumsal sorumluluğumuzdur.” denildi.